Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό κιμά
2 Κουταλιές σούπας πολτό σκόρδου
5 Φρυγανιές τριμμένες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο ελαιόλαδο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Ρίγανη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
250ml. Χυμό ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
1 Ποτήρι νερό
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Κουταλιά σούπας κέτσαπ
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια.
  • Πλάθουμε τα σουτζουκάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το πολτό σκόρδου και το μαϊντανό. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το νερό και το κέτσαπ. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, στο μισό χρόνο βάζουμε μέσα και τα σουτζουκάκια.
  • Συνοδεύουμε με πιλάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: