Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΥΛΙΚΑ
24 Φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια
1 Ψιλοκομμένο πράσο
1/2 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
2 Φέτες ψωμί του τοστ
1 Μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα
6 Φέτες προσούτο
1 Κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο βασιλικό
2 Κουταλιές σούπας κουκουνάρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ψιλοκοβούμε τα κοτσάνια των μανιταριών και τα σοτάρουμε με το πράσο, το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου σε λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. 
  • Τα βάζουμε πρώτα από την εξωτερική πλευρά, τα γυρίζουμε, τα αλατίζουμε και τ αφήνουμε για 5 λεπτά. Τρίβουμε το ψωμί, κόβουμε σε μικρά κομμάτια την μοτσαρέλα και το προσούτο. Σε ένα μπολ βάζουμε το μείγμα με το σοταρισμένα κοτσάνια, το κουκουνάρι, το βασιλικό, το τριμμένο ψωμί, το προσούτο και τη μοτσαρέλα. Μοιράζουμε το μείγμα στα μανιτάρια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: