Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
700γρ. Κατσικίσιο κιμά
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 Ώριμες ντομάτες
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 Ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
Το ασπράδι από 1 αβγό
1/2 Φλιτζάνι ρύζι νυχάκι
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 1/2 Λίτρο ζωμό βοδινό
1 Ποτήρι λευκό κρασί
Μπούκοβο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζυμώνουμε καλά τον κιμά, το κρεμμύδι, το λάδι, το ρύζι, το ασπράδι και μισό από το μαϊντανό και το το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. 
  • Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα περνάμε από τον υπόλοιπο μαϊντανό και δυόσμο να κολλήσουν επάνω τους.
  • Αφού βράσουν καλά ο ζωμός με τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ο πελτές προσθέτουμε προσεκτικά τα γιουβαρλάκια και το κρασί.
  • Στη μέση τους μαγειρέματος χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε μπούκοβο και λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: