Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ

 ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. Πατάτες
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 Καρότα τριμμένα
  • 50γρ. Αλεύρι
  • 4 Αβγά
  • 150γρ. Ψωμί τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι για το τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τις βράζουμε για 20 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε. 
  • Βάζουμε το κρεμμύδι, το οποίο έχουμε σοτάρει.
  • Προσθέτουμε τα 2 αβγά, τα καρότα, το τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε το μείγμα και πλάθουμε τις κροκέτες.
  • Χτυπάμε τα άλλα 2 αβγά. Περνάμε τις κροκέτες από το αλεύρι, μετά τα βουτάμε στα χτυπημένο αβγά και τέλος από το τριμμένο ψωμί. 
  • Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: