Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

 ΥΛΙΚΑ

  • 210γρ. Αλεύρι
  • 1 Κουταλάκι γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 Κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική
  • 2 Πρέζες αλάτι
  • 1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 1/2 Κουταλάκι γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 200γρ. Μέλι
  • 160ml. Σπορέλαιο
  • 120ml. Καφέ εσπρέσο
  • 2 Αβγά
  • 45γρ. Μαύρη ζάχαρη
  • 2 Κουταλιές σούπας κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά, εκτός της ζάχαρης και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα υγρά εκτός των αβγών και ανακατεύουμε.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε τα υγρά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 30 λεπτά. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: