Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ

 ΥΛΙΚΑ

  • 30 Αμπελόφυλλα
  • 150γρ. Ρύζι γλασέ
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Σφηνάκι λευκό κρασί
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • Δυόσμο
  • 50γρ. Κουκουνάρι
  • 50γρ. Σταφίδες
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. 
  • Ζεματίζουμε τα αμπελόφυλλα σε βραστό νερό. Τα απλώνουμε στο πάγκο εργασίας με τη γυαλιστερή πλευρά από κάτω και βάζουμε στο κέντρο από 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση. Τα τυλίγουμε και τα βάζουμε κυκλικά στο πάτο μιας κατσαρόλας. 
  • Βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και νερό όσο χρειαστεί για να καλυφθούν τα ντολμαδάκια.
  • Τα σκεπάζουμε με πιάτο και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: