Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

 ΥΛΙΚΑ

  • 200γρ. Ρεβίθια
  • 2 Καρότα σε κυβάκια
  • 1 Κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 1 Πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 1 Φλιτζάνι τσαγιού καλαμπόκι
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 Φρυγανιές τριμμένες
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Θυμάρι
  • Πιπέρι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Λάδι για τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό να μουλιάσουν και όταν είναι να ετοιμάσουμε τους κεφτέδες τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε στο multi.
  • Βράζουμε τα λαχανικά για 10 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το θυμάρι. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε μέχρι να μην έχουν καθόλου υγρά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε καλά και το βράζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  • Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να πάρουν χρώμα από όλες τις  πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: