Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Αλεύρι
1 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
200γρ. Ζάχαρη άχνη
250γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
60ml. Γάλα
1 Αβγό
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΕΙΜΑ
1 Αβγό
Λίγο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10 λεπτά, προσθέτουμε το αβγό, το ξύσμα, τις βανίλιες, το γάλα και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένα. Πλάθουμε τα κουλουράκια, φροντίζουμε να μην είναι πολύ μεγάλα γιατί φουσκώνουν. Αλείφουμε με χτυπημένο αβγό και λίγο γάλα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί, αραδιάζουμε του κουλούρια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: