Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Φύλλο σφολιάτας
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
4 Πράσα ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο
4 αβγά
100γρ. Γραβιέρα τριμμένη
100γρ. Τρίμματα φέτας
100γρ. Ανθότυρο λιωμένο
200γρ. Γιαούρτι
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και κόβουμε τις άκρες που περισσεύουν.
  • Τρυπάμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι και στρώνουμε λαδόκολλα. Βάζουμε ρύζι για βάρος ή όσπρια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά. Αφαιρούμε το βάρος και την αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε καλά τα πράσα. Χτυπάμε τα αβγά με το γιαούρτι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Στρώνουμε τα πράσα επάνω από τη σφολιάτα και αδειάζουμε το μείγμα των αβγών. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 35 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: