Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
500ml. Νερό
600γρ. Ζάχαρη
Φλούδα από 1 λεμόνι
1 Ξύλο κανέλας
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
500γρ. Κανταϊφι
150γρ. Βούτυρο λιωμένο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
900γρ. Γάλα
200γρ. Ζάχαρη
1 Βανίλια
6 Κρόκους
100γρ. Κορν Φλάουρ
100γρ. Βούτυρο παγωμένο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ
2 Φακελάκια μείγμα για σαντιγί
50γρ. Ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΙΡΟΠΙ

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι. Όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά.
  • ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Στο ταψί του φούρνου ξάνουμε το κανταϊφι και φροντίζουμε να μην αφήσουμε κόμπους.
  • Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  • Ψήνουμε για 50 λεπτά.
  • Το βγάζουμε από το φούρνο και το περιχύνουμε με το σιρόπι.
  • Το αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε την κρέμα.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με το κορν φλάουρ. 
  • Με μία κουτάλα παίρνουμε λίγο από το μείγμα τους γάλακτος και το ρίχνουμε στο μπολ ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το γάλα. Ανακατεύουμε να πήξει η κρέμα. 
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί με τη κρέμα.
  • Βάζουμε τη κρέμα πάνω από το κανταϊφι, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες το λιγότερο.
  • Σε μπολ βάζουμε το μείγμα για τη σαντιγί, τη ζάχαρη άχνη και όσο γάλα αναγράφεται στη συσκευασία χτυπάμε καλά με το μίξερ.
  • Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από το γλυκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: