ΥΛΙΚΑ
5 Αβγά χωρισμένα
1 Πρέζα αλάτι
400γρ. Ζάχαρη
250γρ. Βούτυρο γάλακτος
Κανέλα
Γαρίφαλο
2 Βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Χυμό από 3 πορτοκάλια
1/2 Κουταλάκι γλυκού σόδα
120ml. Γάλα
80ml. Κονιάκ
200γρ. Καρυδόψιχα
500γρ. Αλεύρι
3 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
5 Αβγά χωρισμένα
1 Πρέζα αλάτι
400γρ. Ζάχαρη
250γρ. Βούτυρο γάλακτος
Κανέλα
Γαρίφαλο
2 Βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Χυμό από 3 πορτοκάλια
1/2 Κουταλάκι γλυκού σόδα
120ml. Γάλα
80ml. Κονιάκ
200γρ. Καρυδόψιχα
500γρ. Αλεύρι
3 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί 28εκ διάμετρο. Στρώνουμε μία λαδόκολλα.
- Χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια με το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψει. Ρίχνουμε τις βανίλιες, το γαρίφαλο, τη κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Συνεχίζουμε με τους κρόκους έναν έναν.
- Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε στο μείγμα.
- Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα το μίξερ.
- Εναλλάξ προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα με το κονιάκ. Τέλος βάζουμε τα καρύδια. Σταματάμε το μίξερ, βάζουμε τη μαρέγκα και διπλώνουμε απαλά με μία σπάτουλα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.
- Προσθέτουμε ένα νόμισμα τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 1 ώρα.
- Όταν κρυώσει την αναποδογυρίζουμε σε ένα δίσκο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!