Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

ΣΑΜΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ
2 1/2 Φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 Φλιτζάνι ζάχαρη
50γρ. Γιαούρτι
1/2 Κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
Λίγη κοπανισμένη μαστίχα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 Ποτήρια ζάχαρη
1 1/2 Ποτήρι νερό
1 Κουταλιά σούπας μέλι
Φλούδα από 1 λεμόνι
Χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μπέικιν, τη σόδα και τη μαστίχα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε καλά. 
  • Βουτυρώνουμε ένα μεσαίο ταψί και απλώνουμε τη ζύμη. Το αφήνουμε για 15 λεπτά και στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και μια κουτάλα ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά.
  • Το αφήνουμε για 10-12 ώρες να πιει το σιρόπι πριν σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: