Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 Φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
1 Κιλό διάφορα χόρτα καθαρισμένα και πλυμένα
Ελαιόλαδο
2 Αβγά
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας. Συμπληρώνουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε νερό τόσο όσο να σκεπαστεί το κρέας. 
  • Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 1/2 ώρα.
  • Προσθέτουμε τα χόρτα και σιγομαγειρεύουμε για ακόμη 1/2 ώρα.
  • Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε καλά τα ασπράδια σε ένα μπολ. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το κρόκους με το χυμό λεμονιού και ενώνουμε με τα ασπράδια.
  • Προσθέτουμε ζεστό ζωμό από το φαγητό σιγά σιγά ενώ χτυπάμε συνεχώς με το σύρμα.
  • Αδειάζουμε το αβγολέμονο στο φαγητό, κουνάμε τη κατσαρόλα να απλωθεί και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: