Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
1 Ποτήρι ηλιέλαιο
1 Ποτήρι ζάχαρη
1 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 Βανίλιες
4 Αβγά
250γρ. Γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Ποτήρια ζάχαρη
3 Ποτήρια νερό
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Ανοίγουμε τα φύλλα στο πάγκο της κουζίνας για να στεγνώσει όσο εμείς κάνουμε την προετοιμασία για το γλυκό.
  • Ανακατεύουμε στο μίξερ, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τη βανίλια, τα αβγά και το γιαούρτι. Προσθέτουμε το μπέικιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σπάμε τα φύλλα σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα στο κάδο ανακατεύουμε καλά τα μουσκέψει το φύλλο.
  • Λαδώνουμε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. 
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά.
  • Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 15 λεπτά. 
  • Και όπως είναι καυτό περιχύνουμε το γλυκό, το οποίο έχουμε κόψει σε κομμάτια.
  • Σερβίρουμε με παγωτό ή και σκέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: