Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

ΚΟΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Φύλλα σφολιάτας
Ελαιόλαδο
1/2 Κιλό φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
2 Πιπεριές Φλωρίνης σε άλμη κομμένες σε ροδέλες
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
1 1/2 Φλιτζάνι γάλα
1/2 Κουταλιά σούπας βούτυρο
1 Κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
1/2 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
250γρ. Γκούντα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί. 
  • Ρίχνουμε τα μανιτάρια. Ρίχνουμε τις πιπεριές και το μαϊντανό. 
  • Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη πάπρικα και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνει χωρίς υγρά.
  • Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ με το το βούτυρο, το αλεύρι και το γάλα. Τη ρίχνουμε στο κοτόπουλο μαζί με το τριμμένο τυρί.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες που περισσεύουν και με ένα μαχαίρι κάνουμε μερικές τρύπες στην επιφάνεια. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: