Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
250γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ. Ζάχαρη
200ml. Χυμός πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 Βανίλια
3 Αβγά
5γρ. Σόδα
80γρ. Γιαούρτι
80ml. Γάλα
10γρ. Αμμωνία
1 Κιλό αλεύρι (ίσως και λίγο παραπάνω)
20γρ. Μέλι
1 Χτυπημένο αβγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, το μέλι, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια, τη σόδα και τα προσθέτουμε όλα στο κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σ ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το γιαούρτι και την αμμωνία και τα ρίχνουμε και αυτά στο κάδο του μίξερ χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ.
  • Αφαιρούμε το κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας με το χέρι.
  • Όταν έχουμε μία εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια τη βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στου 180 βαθμούς. Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου.
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα. Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό και τα ψήνουμε για 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: