Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

ΝΟΥΑ ΣΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Κιλά μοσχαρίσιο νουά σε ρολό
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Δενδρολίβανο
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
Πιπέρι
1 Φλιτζάνι λευκό κρασί
2 Φλιτζάνια ζωμό βοδινού
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
1 Κουταλιά σούπας αλεύρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και ακουμπάμε το νουά, το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές. 
  • Όταν ροδίσει ρίχνουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το πολτό σκόρδου το δεντρολίβανο, το πιπέρι και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε, αλατίζουμε και σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε το ζωμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα και 30 λεπτά.
  • Βγάζουμε το κρέας σε ένα πιάτο. Σ ένα μπολ ρίχνουμε μία κουτάλα από το ζουμί και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να πήξει η σάλτσα. Κόβουμε το κρέας σε φέτες το περιχύνουμε με τη σάλτσα πασπαλίζουμε με δενδρολίβανο και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: