Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. Ταλιατέλες
  • 500γρ. Λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • Σκόρδο σε σκόνη
  • Θυμάρι
  • 1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι 
  • Ελαιόλαδο
  • Κύβο λαχανικών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδου, το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ βάζουμε το ζωμό και 2-3 κουτάλες νερό από τις ταλιατέλες που βράζουμε ταυτόχρονα. 
  • Αφήνουμε να βράσουν για μερικά λεπτά μέχρι να φύγουν τα υγρά. Παράλληλα όταν είναι έτοιμες οι ταλιατέλες τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στα μανιτάρια, ανακατεύουμε, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: