Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

ΚΕΙΚ ΚΑΡΥΔΑΣ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ

ΥΛΙΚΑ
2 Ποτήρια αλεύρι
1/2 Ποτήρι βούτυρο
1 Ποτήρι ζάχαρη
3/4 Ποτηριού γάλα
3 Αβγά
1 Ποτήρι καρύδα
3 Αβγά
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 Κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 Ποτήρι ζάχαρη
1/2 Ποτήρι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε το βούτυρο σε λεκάνη και του δουλεύουμε ώσπου ν ασπρίσει. Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε μαζί. Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα λεμονιού, τα αβγά χτυπημένα, την καρύδα και λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ. Δουλεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνου ένας πηχτός χυλός. 
  • Βουτυρώνουμε μια φόρμα, την πασπαλίζουμε με αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στην αρχή σε σιγανό φούρνο και μετά τον δυναμώνουμε, περίπου 1 ώρα. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό 5 λεπτά αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: