Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

ΤΑΡΤΑ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
350γρ. Αλεύρι
200γρ. Γιαούρτι
100ml. Ελαιόλαδο
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
3 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
500γρ. Σπανάκι χοντροκομμένο
3 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
250γρ. Κατσικίσιο τυρί
300γρ. Ανθότυρο
4 Αβγά χτυπημένα
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν και λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε με τα χέρια να το γίνει το μείγμα σαν άμμος και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή, που δεν κολλάει στα χέρια. Τη στρώνουμε σε καλά λαδωμένη ταρτιέρα και ανοίγουμε με τα δάχτυλα, να καλύψει και τα τοιχώματα. Την τρυπάμε γύρω γύρω με πιρούνι και ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις.
  • Στο μεταξύ, φτιάχνουμε τη γέμιση. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα να κάψει και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατίζουμε και σοτάρουμε, ανακατεύοντας μέχρι να πιει τα υγρά του και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το κατσικίσιο τυρί και το ανθότυρο. Τα θριμματίζουμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το σοταρισμένο σπανάκι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα και τα αβγά, προσθέτουμε λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Το αδειάζουμε πάνω στη βάση της τάρτας που ψήσαμε και ξαναβάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: