Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλο χωριάτικο
300γρ. Μανιτάρια
100γρ. Γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
Δεντρολιβάνο
1/2 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1/2 Σφηνάκι ούζο
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
1/2 Κουτί κορν φλάουερ
2 Αβγά
1 Λίτρο γάλα
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
Αλάτι
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σ ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και το πολτό σκόρδου. Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα οποία έχουμε καθαρίσει και κόψει σε μικρά κομμάτια. Τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε έτσι ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και δεντρολίβανο και σβήνουμε με το ούζο. Περιμένουμε περίπου 5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μείνουν τα μανιτάρια χωρίς καθόλου υγρά και κατεβάζουμε από την φωτιά.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το γάλα, μόλις ζεσταθεί λίγο ρίχνουμε το κορν φλάουερ βάζουμε το ραβδομπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το κορν φλάουερ (με αυτό τον τρόπο είναι σίγουρο ότι δεν θα μας σβολιάσει). Αλατίζουμε, όχι πολύ γιατί θα μπει και η γραβιέρα, ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να πήξει όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Χτυπάμε σ ένα μπολ τα αβγά και τα ρίχνουμε στη μπεσαμέλ ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα και τα σοταρισμένα μανιτάρια, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα αφού τα λαδώνουμε ένα ένα. Ρίχνουμε τη γέμιση την στρώνουμε και σκεπάζουμε τη πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία και αυτά τα λαδώνουμε ένα ένα. Τη χαράζουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρώμα, την αφήνουμε να κρυώσει αρκετά για να μπορέσουμε να την κόψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: