Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ
4 Μεγάλα καλαμάρια
3 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 Ποτήρι λάδι
3/4 Φλιτζανιού του τσαγιού ρύζι
1 Ματσάκι μαϊντανός
Πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και πλένουμε καλά, τους βγάζουμε τα πόδια και τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με το μισό λάδι να κάψει καλά και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Πλένουμε το ρύζι, το ρίχνουμε στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε για λίγο. Προσθέτουμε τα πόδια από τα καλαμάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και 1 ποτήρι νερό. 
  • Όταν το ρύζι απορροφήσει το νερό, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει ή γέμιση. Τότε γεμίζουμε τα καλαμάρια τα βάζουμε σ ένα ταψάκι, τους ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και τόσο νερό μέχρι να σκεπαστούν τα μανιτάρια. Βάζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το φούρνο και το αφήνουμε για 25 λεπτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: