- 30 Αμπελόφυλλα
- 150γρ. Ρύζι γλασέ
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 Σφηνάκι λευκό κρασί
- Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- Δυόσμο
- 50γρ. Κουκουνάρι
- 50γρ. Σταφίδες
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Ζεματίζουμε τα αμπελόφυλλα σε βραστό νερό. Τα απλώνουμε στο πάγκο εργασίας με τη γυαλιστερή πλευρά από κάτω και βάζουμε στο κέντρο από 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση. Τα τυλίγουμε και τα βάζουμε κυκλικά στο πάτο μιας κατσαρόλας.
- Βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και νερό όσο χρειαστεί για να καλυφθούν τα ντολμαδάκια.
- Τα σκεπάζουμε με πιάτο και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: