ΥΛΙΚΑ
- Μπρόκολο περίπου 1 κιλό
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- 1 Πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 Φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
- 200ml. Κρέμα γάλακτος
- Γκούντα τριμμένη
- Αλάτι
- Πάπρικα καπνιστή
- Πάπρικα γλυκιά
- Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε το μπρόκολο και κόβουμε το χοντρό κοτσάνι. Βράζουμε για 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγίζουμε.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τη πιπεριά.
- Σβήνουμε με το κονιάκ. Αραιώνουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Αλατίζουμε, βάζουμε τα μπαχαρικά και τη ρίγανη, μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Βάζουμε το μπρόκολο σε πυρίμαχο αδειάζουμε το μείγμα από το τηγάνι και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: