Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

 ΥΛΙΚΑ

  • Μπρόκολο περίπου 1 κιλό
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • 1 Πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 Φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 200ml. Κρέμα γάλακτος
  • Γκούντα τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πάπρικα καπνιστή
  • Πάπρικα γλυκιά 
  • Ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το μπρόκολο και κόβουμε το χοντρό κοτσάνι. Βράζουμε για 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγίζουμε.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τη πιπεριά.
  • Σβήνουμε με το κονιάκ. Αραιώνουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι. 
  • Αλατίζουμε, βάζουμε τα μπαχαρικά και τη ρίγανη, μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Βάζουμε το μπρόκολο σε πυρίμαχο αδειάζουμε το μείγμα από το τηγάνι και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: