Κυριακή 28 Απριλίου 2019

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Φύλλο Κανταίφι
200γρ. Βούτυρο λιωμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
200ml. Νερό
200γρ. Ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
700γρ. Γάλα
180γρ. Ζάχαρη
5 Κρόκοι αβγού χτυπημένοι
40γρ. Αλεύρι
40γρ. Κρον φλάουρ
1 Βανίλια
50γρ. Βούτυρο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
600γρ. Κρέμα γάλακτος
120γρ. Ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Στρώνουμε το κανταίφι και το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη το βράζουμε για 2-3 λεπτά. Περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι το χλιαρό κανταίφι.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια να ζεσταθούν.  Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ, το αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη και τους κρόκους.
  • Παίρνουμε λίγη ποσότητα από το ζεστό γάλα και το ρίχνουμε στο μπολ, ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχουμε έναν χυλό χωρίς σβόλους.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Απλώνουμε τη κρέμα πάνω από το κανταίφι.
  • Αφού κρυώσει η κρέμα χτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη να γίνει πηχτή σαντιγί. Απλώνουμε πάνω από το γλυκό και πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο αμύγδαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: