- 1 Κιλό χοιρινό κομμένο σε κύβους
 - 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
 - Περίπου 20 δαμάσκηνα αποξηραμένα
 - 500γρ. Μαυροδάφνη
 - 500ml. Χυμό ντομάτας
 - Αλάτι
 - Πιπέρι
 - Ελαιόλαδο
 - Θυμάρι
 - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 - Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα δαμάσκηνα με το κρασί σε ένα μπολ.
 - Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με θυμάρι.
 - Ρίχνουμε το κρασί και το χυμό ντομάτας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.
 - Κρατάμε 5 δαμάσκηνα και τα υπόλοιπα τα ρίχνουμε στο φαγητό.
 - Τα δαμάσκηνα που κρατήσαμε τα βάζουμε στο multi με μισό ποτήρι νερό και μία κουτάλα από τη σάλτσα του φαγητού τα πολτοποιούμε και τα βάζουμε στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
 - Συνοδεύουμε με πουρέ γλυκοπατάτας ή ρύζι.
 
Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
 ΥΛΙΚΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: