- 4 Φλιτζάνια τσαγιού γάλα
 - 1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
 - 1 Φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
 - 2 Αβγά
 - 2 Βανίλιες
 - Ξύσμα από 1 λεμόνι
 - 2 Φύλλα σφολιάτας
 - 3 Κουταλιές σούπας βούτυρο
 - Κανέλα και άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα προαιρετικά
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία φωτιά βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη με το γάλα και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
 - Προσθέτουμε το σιμιγδάλι λίγο λίγο ανακατεύοντας διαρκώς, βάζουμε τις βανίλιες και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα και ανακατεύουμε.
 - Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να λιώσει.
 - Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας.
 - Απλώνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες που περισσεύουν.
 - Κάνουμε μερικές τρύπες στην επιφάνεια με ένα μαχαίρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: