ΥΛΙΚΑ
- 1 Πακέτο φύλλο κρούστας
 - Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
 - Χυμό από 2 πορτοκάλια
 - 180γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 - 4 Αβγά
 - 130γρ. Ζάχαρη
 - 2 Γιαούρτια
 - 1 1/2 Κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
 - 1 Βανίλια
 - ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
 - 200ml. Χυμό πορτοκάλι
 - 250ml. Νερό
 - 400γρ. Ζάχαρη
 - 1 Ξύλο κανέλας
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Απλώνουμε τα φύλλα και τα κόβουμε λωρίδες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
 - Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο, να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
 - Προσθέτουμε τα φύλλα σε μικρές ποσότητες και ανακατεύουμε μέχρι να τα βάλουμε όλα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και απλώνουμε το μείγμα.
 - Ψήνουμε για 45 λεπτά.
 - Σε κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
 - Όταν είναι έτοιμο το γλυκό το βράζουμε από το φούρνο το χαράζουμε και ρίχνουμε το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και μπορούμε να σερβίρουμε με παγωτό ή και σκέτη.
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: