Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό ζυμαρικά
5-6 Φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
Αλάτι
250ml. Κρέμα γάλακτος
300γρ. Τριμμένο τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο να γίνουν al dente. Τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος με το μπέικον, τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. 
  • Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

ΜΟΥΣ ΜΟΚΑ

ΥΛΙΚΑ
3 Αβγά
1 Φακελάκι ζελατίνα σκόνη
1/3 Φλιτζανιού ζεστό γάλα
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού στιγμιαίο καφέ
1 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
500ml. Κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε 4 κουταλιές σούπας νερό και τη ζελατίνα. Την αφήνουμε για 5  λεπτά. Ρίχνουμε τη ζελατίνα στο γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον καφέ, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη. 
  • Προσθέτουμε τη ζελατίνα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγη μαρέγκα, λίγα σαντιγί εναλλάξ και ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Μοιράζουμε το γλυκό σε έξι ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν σερβίρουμε.
  • Αν θέλουμε όταν σερβίρουμε μπορούμε να συμπληρώσουμε σαντιγί και κομματάκια σοκολάτας.

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΡΟΓΓΑΝΟΦ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχαρίσια φιλετάκια
Ελαιόλαδο
2 Κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 Κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
300ml. Κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλετάκια πολύ καλά να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Βάζουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Συνοδεύουμε με ζυμαρικά, ρύζι ή βρασμένα λαχανικά.

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό αλεύρι
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 Σφνηνάκι ρακή
Αλάτι
1 Ποτήρι χλιαρό νερό
Λάδι για το τηγάνι
1/2 Κιλό μυζήθρα
Μέλι για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και τη ρακή και σιγά σιγά προσθέτουμε το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε για 1 ώρα. Παίρνουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη και τα ανοίγουμε σε φύλλο. Βάζουμε μία κουταλιά από το τυρί και τα κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Τηγανίζουμε τα πιτάκια σε καυτό λάδι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζουμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με μέλι και σερβίρουμε.

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Φιλέτο κοτόπουλου
5 Φέτες μπέικον
1 Μαρούλι
4 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Παρμεζάνα τριμμένη
Κρουτόν
1/2 Κονσέρβα καλαμπόκι
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΝΣΙΝΚ
Χυμό από 1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το αλείφουμε με λίγο λάδι και το ψήνουμε στο σχαροτήγανο ή στο γκριλ. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Το ίδιο κάνουμε και με το μπέικον.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε το μαρούλι και το βάζουμε σε σαλατιέρα μαζί με τα κρεμμύδιακια.
  • Προσθέτουμε το καλαμπόκι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κοτόπουλο και το μπέικον, τα κρουτόν, ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τη σαλάτα.
  • Ρίχνουμε το τυρί και σερβίρουμε.

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 Κιλό χοιρινά φιλετάκια
2 Καρότα κομμένα σε μικρά κομμάτια
125γρ. Τυρί κρέμα
1 1/2 Κούπα ανάμεικτα λαχανικά
1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα φιλετάκια να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές, βάζουμε τα λαχανικά μας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά. Βάζουμε το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε να πάει παντού αφήνουμε για δύο λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Συνοδεύουμε με ρύζι.

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ

ΥΛΙΚΑ
240γρ. Αλεύρι
3 Αβγά
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
300γρ. Διάφορα τριμμένα κίτρινα τυριά
3/4 Φλιτζανιού ηλιέλαιο
1 Πιπεριά ψιλοκομμένη
100γρ. Ζαμπόν κομμένο σε μικρά κυβάκια
200γρ. Γιαούρτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αβγά, το γιαούρτι και το λάδι.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε τα τυριά, τη πιπεριά, το ζαμπόν, το αλεύρι με το μπέικιν και το πιπέρι. 
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά πριν το βγάλουμε από τη φόρμα και το κόψουμε.