- 1 Κονσέρβα μανιτάρια
 - 500γρ. Κριθαράκι
 - 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
 - 1 Σφηνάκι λευκό κρασί
 - Αλάτι
 - Πιπέρι
 - Μπούκοβο
 - Πάπρικα καπνιστή
 - Ελαιόλαδο
 - Ζεστό νερό
 - 1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
 - 1 Κύβο λαχανικών
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί.
 - Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Διαλύουμε τον κύβο στο ζεστό νερό και ρίχνουμε από λίγο κάθε φορά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Αλατίζουμε και ρίχνουμε τα μπαχαρικά.
 - Κάθε φορά που στεγνώνει το κριθαράκι συμπληρώνουμε από το ζεστό νερό μέχρι να είναι έτοιμο.
 - Κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια, ανακατεύουμε να πάει παντού και σερβίρουμε.
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: