Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΚΕΙΚ ΜΕ ΛΑΔΙ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Αλεύρι ολικής άλεσης
1 Φακελάκι μπέικιν
1 Φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
1 Φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 1/2 Φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
Μία πρέζα γαρίφαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη καλά. Χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη κανέλα και το γαρίφαλο. Στο τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν. Βάζουμε το μείγμα σε μία λαδωμένη φόρμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΡΟΛΟ ΠΑΝΣΕΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Κιλό πανσέτα χωρίς κόκκαλο σε ολόκληρο κομμάτι
2 Κουταλιές μουστάρδα
1 Κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 Πράσα κομμένα σε ροδέλες
2 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 Πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
Μία σελινόριζα κομμένη σε λωρίδες
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Δεντρολίβανο
Θυμάρι
1/2 Ποτήρι λευκό κρασί
100γρ. Κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τη πιπεριά, τα καρότα και τη σελινόριζα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το πολτό σκόρδου, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αποσύρουμε, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
  • Ανοίγουμε το κομμάτι της πανσέτας, αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε την επιφάνεια με τη μουστάρδα. Αδειάζουμε σε μια άκρη τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό, σφίγγοντας το καλά. 
  • Δένουμε το κρέας με σπάγκο, αλατοπιπερώνουμε και εξωτερικά και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Το μεταφέρουμε σε ταψί, περιχύνουμε με το κρασί και σε ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 3 ώρες αφού προηγουμένως το έχουμε σκεπάσει με αλουμινόχαρτο. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά ακόμη στους 220 βαθμούς για να ροδίσει το κρέας.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΥΛΙΚΑ
Πατάτες (όσες χρειαζόμαστε)
Μία θηλιά χωριάτικο λουκάνικο
Λίγο ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
Αλάτι
Μπούκοβο
Τσίλι
Χυμό από 2 πορτοκάλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Χυμό από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε και τις βάζουμε σ ένα ταψί. Προσθέτουμε και το λουκάνικο το οποίο έχουμε κόψει σε ροδέλες.
  • Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο (βάζουμε πολύ λίγο γιατί θα βγάλει και το λουκάνικο λάδι). Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας έτσι ώστε αλάτι, μπαχαρικά και λάδι να πάνε παντού.
  • Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού και περιχύνουμε το φαγητό. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για μία ώρα περίπου να κάνουν κρούστα οι πατάτες.

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΨΩΜΙ ΜΠΥΡΑΣ

ΥΛΙΚΑ
280ml. Μπύρα
20γρ. Μαγιά φρέσκια
280ml. Ζεστό νερό
600γρ. Αλεύρι
500γρ. Αλεύρι ολικής
1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
3 Κουταλιές σούπας λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε όλα τα υλικά στο κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το γάντζο.
  • Το αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει σκεπασμένο με μεμβράνη. Αλευρώνουμε το πάγκο εργασίας και φτιάχνουμε δύο φραντζολάκια. Τα βάζουμε σε φόρμες του κέικ, τις οποίες έχουμε λαδώσει και αλευρώσει, τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά να φουσκώσουν. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά στους 220 βαθμούς. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τις φόρμες και το βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει πριν το κόψουμε. 


Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΨΩΜΙ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Φλιτζάνι σταφίδες ψιλοκομμένες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
500γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 Κουτάκι μπύρα
1 Κουταλάκι γλυκού μέλι
1/2 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ρίχνουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταφίδες, το μέλι και το αλάτι. Προσθέτουμε τη μπίρα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα πηχτό χυλό. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο φόρμες σε ότι σχήμα θέλουμε και αδειάζουμε το χυλό.
  • Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς και κάτω αντίσταση και αέρα. 

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
400γρ. Ντομάτες ψιλοκομμένες
2 Φλιτζάνια ρύζι νιχάκι
3 Φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
Ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
250γρ. Ντοματίνια κομμένα στα 4
Αλάτι
Πιπέρι
Κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα λίγο λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
  • Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά, να μαλακώσει το ρύζι και πιει τα υγρά του.
  • Βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα ντοματίνια.
  • Αλατίζουμε, και αποσύρουμε από τη φωτιά. Γαρνίρουμε το φαγητό με τα ντοματίνια πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΡΙΓΑΝΑΤΗ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
200ml. Κρέμα γάλακτος
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
Μπούκοβο
Τσίλι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Χυμό από 2 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν και τα πασπαλίζουμε με το τσίλι. Ρίχνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε καλά να πάρει όμορφο χρώμα και να θωρακιστεί. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το μπούκοβο. Συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα να μαλακώσει το κρέας. 
  • Αφού έχει πιει το παραπανίσιο νερό και το κρέας είναι έτοιμο βάζουμε το χυμό λεμονιού και τη κρέμα γάλακτος, το αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμη στη φωτιά να δέσει η σάλτσα. 
  • Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Πένες
5 Φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
1 Συσκευασία χυμό ντομάτας
Ελαιόλαδο
Βασιλικός
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σ ένα αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον και το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
  • Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με τη ψιλοκομμένη πιπεριά και προσθέτουμε το πολτό του σκόρδου. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και περιμένουμε να πάρουν βράση, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε και το μπέικον που είχαμε κρατήσει στην άκρη.
  • Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας να γίνου al dente. Μόλις μαλακώσουν, τις παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα και τις ρίχνουμε στο τηγάνια με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε πασπαλίζουμε με το βασιλικό και σερβίρουμε.

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό σπάλα μοσχαρίσια κομμένη σε μερίδες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1/2 Φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 Συσκευασία χυμό ντομάτας
1 Πρέζα κανέλα
1 Φύλλο δάφνης
1 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
500γρ. Κριθαράκι
1 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Τριμμένο κεφαλοτύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές, σε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά, σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, την κανέλα, τη δάφνη, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα να μαλακώσει το κρέας.
  • Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε για 2 λεπτά το κριθαράκι ανακατεύοντας.
  • Το μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε το κρέας με τη σάλτσα του, συμπληρώνουμε με ζεστό νερό μέχρι εκεί που θα καλύπτει το κριθαράκι. Περιχύνουμε το φαγητό με λίγο ελαιόλαδο και και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά, να πιει το κριθαράκι όλα τα υγρά του. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Κουταλιές μπέικιν πάουντερ
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
50γρ. Φέτα τριμμένη
1 3/4 Φλιτζανιού γάλα
1/4 Φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο
3 1/2 Φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
2 Αβγά χτυπημένα
2 Κουταλιές σούπας ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τον μαϊντανό και τη φέτα. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε στο αλεύρι χωρίς πολύ ανακάτεμα. Μοιράζουμε σε 12 φόρμες  βουτυρωμένες και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου. Ο όγκος θα διπλασιαστεί και όταν πάρουν χρώμα είναι έτοιμα.

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ

ΥΛΙΚΑ
4 Φιλέτα ψαρονέφρι
1/2 Κούπα μουστάρδα
1 Κουταλιά σούπας μέλι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 Σφηνάκι κονιάκ
1 Μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σ ένα μπολ τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Βάζουμε μέσα τα φιλέτα απλώνουμε επάνω τους τη μαρινάδα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε τα φιλέτα σ ένα ταψάκι. Και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τα φιλέτα από το ταψάκι και τα κρατάμε ζεστά. Προσθέτουμε στο ταψί το κονιάκ και τις φέτες μήλου. Ανακατεύουμε για να τυλιχθούν τα μήλα με τη σάλτσα. Έχουμε το φούρνο μόνο στις κάτω αντιστάσεις και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά.
  • Κόβουμε σε φέτες το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

ΥΛΙΚΑ
3 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
300γρ. Ρύζι
Αλάτι
Πιπέρι
5 Φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
6 Φρέσκες αγκινάρες
Χυμό από 2 λεμόνια
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε κομμάτια.
  • Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις αγκινάρες. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζωμό και ρίχνουμε το ρύζι, αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά. Ρίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμό σταδιακά και ανακατεύουμε συχνά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και πιει το νερό του.
  • Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ
3 Πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κυβάκια
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 Κουταλιές σούπας μαγιονέζα
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 Κουταλιά σούπας ρίγανη
150γρ. Φέτα κομμένη σε κυβάκια
Ξύδι
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο άνηθο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σε μια σαλατιέρα τις πατάτες, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, τη φέτα, το λάδι και το ξύδι. Ανακατεύουμε προσεκτικά να μη λιώσουν οι πατάτες. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τη μαγιονέζα σε ένα μπολ να ενωθούν και ρίχνουμε το μείγμα στη σαλάτα. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 Πράσινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια
500γρ. Χυμό ντομάτας
1/2 Ποτήρι κόκκινο κρασί
1 Φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Βασιλικό
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 Κιλό σπανάκι
350γρ. Φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
1 Κουτί κανελόνια
Κεφαλοτύρι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το σπανάκι χωρίς νερό για 5 λεπτά και ανακατεύουμε ελαφρά να βγάλει όλα τα υγρά, το ψιλοκόβουμε. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Βάζουμε το κρασί, το χυμό ντομάτας, το ζωμό, αλάτι, πιπ΄ρι, τη ρίγανη, το βασιλικό και βράζουμε για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε το σπανάκι με τη φέτα την οποία έχουμε λιώσει με ένα πιρούνι, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Γεμίζουμε τα κανελόνια, όχι τελείως για να μη χυθεί η γέμιση. Βάζουμε τη μισή σάλτσα σ ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε τα κανελόνια. Βάζουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Φλιτζάνια καστανό ρύζι
6 Φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 Πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
250γρ. Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
200γρ. Φασόλια μαύρα (κονσέρβας)
1 Φλιτζάνι κάσιους
Ελάχιστο ελαιόλαδο
Χυμός από 12/ λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το ρύζι, ανακατεύουμε για να λαδωθεί καλά. Προσθέτουμε το ζωμό, ζεστό, περιμένουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 λεπτά, να μαλακώσει και πιει όλα τα υγρά.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πιπεριά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το πολτό σκόρδου και αλατοπιπερώνουμε. Ξεπλένουμε τα φασόλια, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε χαμηλότερη φωτιά, μέχρι να καραμελώσουν τα υλικά. Στο τέλος ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.
  • Καβουρδίζουμε τα κάσιους σ ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς κάποια λιπαρή ουσία. Ρίχνουμε τα λαχανικά στο ρύζι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα κάσιους και σερβίρουμε.

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΡΟΤΟΣΟΥΠΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Πράσο χοντροκομμένο
1 Κιλό καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
1 Λίτρο ζωμό λαχανικών
1 1/2 Φλιτζάνι ξινόγαλο
4 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε τα καρότα και το πολτό του σκόρδου. και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα δύο λεπτά.
  • Περιχύνουμε με το ζωμό, αφήνουμε να πάρει μία βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε τη φωτιά. Πολτοποιούμε τη σούπα να γίνει βελουτέ.
  • Προσθέτουμε το ξινόγαλο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη φαγητό ζεστό.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό παντζάρια
100γρ. Φέτα τριμμένη
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
3 Κουταλιά σούπας μπαλσάμικο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια και τα πλένουμε σε άφθονο νερό. Τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Αλατίζουμε και τα πιέζουμε με τα χέρια μας για να βγάλουν τα υγρά τους. 
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα παντζάρια, ανακατεύουμε μέχρι να σοταριστούν.
  • Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Περιχύνουμε με το μπαλσάμικο και ανακατεύουμε τα παντζάρια να καραμελώσουν. Αδειάζουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε το μαϊντανό, τη φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό μπρόκολο βρασμένο
50γρ. Κίτρινι τυρί τριμμένο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
4 Κουταλιές βούτυρο
4 Κουταλιές αλεύρι
2 1/2 Φλιτζάνια χλιαρό γάλα
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύουμε για 1 περίπου λεπτό σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Βράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη.
  • Αχνίζουμε το μπρόκολο για 5 λεπτά ώσπου να μαλακώσει και το βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος αφού αφαιρέσουμε τα κοτσάνια.
  • Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
Αγκινάρες
Αλάτι
Αλεύρι
Λάδι για τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε στη μέση.
  • Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να τρυπιούνται με ένα πιρούνι.
  • Μετά τις στραγγίζουμε καλά τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό διάφορα χόρτα
3 Φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 Ματσάκι άνηθο
1/2 Κιλό αλεύρι
1 Αβγό
250γρ. Τυρί φέτα
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τα χόρτα και τα ψιλοκόβουμε. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα στίβουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τους κεφτέδες. Τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
4 Φλιτζάνια γάλα
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα
2 Κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 Κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 Βανίλια
Κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά. 
  • Προσθέτουμε το ρύζι, το οποίο έχουμε βράσει πριν και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας για 10 λεπτά περίπου. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο γάλα, το προσθέτουμε στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε αργά, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Τέλος, βάζουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις. Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ και όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό γαύρο
3 Ντομάτες τριμμένες
3 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 Φέτες λεμονιού
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε το γαύρο και το αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τη μισή ποσότητα του κρεμμυδιού και από πάνω τις μισές τριμμένες ντομάτες. Τοποθετούμε το γαύρο το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς κενά. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κρεμμύδι, τις ντομάτες, το πολτό σκόρδου, τις φέτες λεμονιού. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, προσθέτουμε το λάδι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
3 Κιλά γάλα
1 Φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 Φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος
4 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 Βανίλιες
5 Αβγά
1 Φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κρατάμε 2 φλιτζάνια από το γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα να βράσει. Ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν βράσει το μείγμα το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε το κονιάκ και τα ρίχνουμε στο μείγμα που ετοιμάσαμε. Το ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε βουτυρώσει. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για μία ώρα. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε.

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό χοιρινό σε μικρά κομμάτια
2 Κιλά πράσα
4-5 Φύλλα σέλινο
2 Καρότα
1 Κρεμμύδι
1 Ποτήρι κρασιού λάδι
1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στη κατσαρόλα με το λάδι. Προσθέτουμε το χοιρινό και καβουρδίζουμε να πάρει χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Το σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και βράζουμε για 20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε κομμάτια. Προσθέτουμε τα πράσα στη κατσαρόλα, το σέλινο και τα καρότα που έχουμε κόψει σε ροδέλες, τα αφήνουμε σε περίπου μισή ώρα να βράσουν και να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

ΥΛΙΚΑ
2 Ντομάτες
1 Πιπεριά πράσινη
1 Πιπεριά πορτοκαλί
1 Κρεμμύδι
500γρ. Φέτα θρυμματισμένη
250γρ. Κασέρι
Λάδι
Αλάτι
Πάπρικα καυτερή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σ ένα τηγάνι το λάδι. 
  • Κόβουμε τη ντομάτα σε κυβάκια, το ίδιο το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
  • Τα βάζουμε στο τηγάνι να μαραθούν, τα ανακατεύουμε ελαφρά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά, το αλάτι και τη πάπρικα. Μόλις λιώσουν τα τυριά και δέσει η σάλτσα είναι έτοιμο.

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό κουνουπίδι
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1/2 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
50γρ. Τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας
2 Αβγά
Αλεύρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε το κουνουπίδι, το στραγγίζουμε, το πατάμε με ένα πιρούνι να λιώσει και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε αλεύρι τόσο ώστε να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα που να μπορούμε να πλάσουμε. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε. Τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περίσσιο λάδι και σερβίρουμε.

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Κομμάτι χοιρινό από μπούτι περίπου 1 1/2 Κιλό
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 Φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1 Κουταλιά σούπας μέλι
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
Δεντρολίβανο
Λίγους κόκκους πιπεριού
4 Δαφνόφυλλα
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα τους χυμούς των εσπεριδοειδών, το μέλι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού, το δεντρολίβανο, τα δαφνόφυλλα, τη μουστάρδα και τα αφήνουμε μέχρι να έρθουν σε σημείο βρασμού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
  • Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. Το βάζουμε σ ένα ταψί, το αλείφουμε με το πολτό του σκόρδου και το περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για 2 ώρες στους 180 βαθμούς. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 220 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά να κάνει κρούστα το κρέας. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος το περιχύνουμε με τη σάλτσα του 2-3 φορές. 
  • Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου.

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ
1500γρ. Κιμά
3 Αβγά
250γρ. Ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 Κιλό φύλλα από σπανάκι
2 Πιπεριές Φλωρίνης ψητές κομμένες σε μικρά κομμάτια
50γρ. Φέτα χοντροκομμένη
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά μαζί με τα υλικά για το μείγμα του και ζυμώνουμε καλά. Απλώνουμε πάνω στο πάγκο μία λαδόκολλα και απλώνουμε επάνω τον κιμά, δίνοντας του παραλληλόγραμμο σχήμα.
  • Ζεματίζουμε το σπανάκι για λίγα λεπτά και το στραγγίζουμε πολύ καλά. Το στρώνουμε επάνω στον κιμά και μοιράζουμε από πάνω τις πιπεριές, τη φέτα και τον άνηθο. Τυλίγουμε το ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας την οποία κλείνουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε το ρολό σε ένα ταψί μαζί με τη λαδόκολλα και ψήνουμε για 1 1/2 ώρα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ξετυλίγουμε και σερβίρουμε.

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Τορτελίνια με τυρί
450γρ. Αρακάς
Λίγο ελαιόλαδο
150γρ. Μανιτάρια σε φέτες
2 Φέτες μπέικον σε κομματάκια
50γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
80γρ. Γραβιέρα τριμμένη
350ml. Κρέμα γάλακτος
Μία πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε.
  • Ζεματίζουμε τον αρακά για περίπου 10 λεπτά το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα αντικολλητικό ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε τα μανιτάρια να μαλακώσουν.
  • Σ ένα άλλο τηγανάκι ροδίζουμε το μπέικον.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνουμε τα τορτελίνια σ ένα πυρέξ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, τον αρακά, τα μανιτάρια και το μπέικον και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Περιχύνουμε τα τορτελίνια με το μείγμα.
  • Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια.

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΧΑΝΤΡΕΣ

ΥΛΙΚΑ
200ml. Ελαιόλαδο
1 Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
100γρ. Απάκι κομμένο δε κυβάκια
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150ml. Λευκό κρασί
450γρ. Χάντρες
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
2 Κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
1 Καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 Πράσο κομμένο σε ροδέλες
Αλάτι
Πιπέρι
1 Λίτρο ζωμό κότας
Θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο
  •  και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το απάκι και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Ρίχνουμε τις χάντρες, τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, το σέλινο, το καρότο, το πράσο, και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ζωμό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 Κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
1 Κούπα τριμμένη φρυγανιά
1 Κρεμμύδι τριμμένο
Χυμό από 2 λεμόνια
Ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη. Ζυμώνουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε μισή κούπα νερό σιγά σιγά ζυμώνοντας ταυτόχρονα όσο χρειάζεται για να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε τα μπιφτέκια, σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα, χωρίς να τα κουνήσουμε. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση.
Γυρίζουμε τα μπιφτέκια με μία σπάτουλα και προσθέτουμε ξανά λίγο να νερό να καλύψει το πάτο του τηγανιού.
Κλείνουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τα αφήνουμε έτσι για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και αφήνουμε για 2 λεπτά.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και πουρέ ή τηγανιτές πατάτες.