ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό μπρόκολο βρασμένο
50γρ. Κίτρινι τυρί τριμμένο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
4 Κουταλιές βούτυρο
4 Κουταλιές αλεύρι
2 1/2 Φλιτζάνια χλιαρό γάλα
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1/2 Κιλό μπρόκολο βρασμένο
50γρ. Κίτρινι τυρί τριμμένο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
4 Κουταλιές βούτυρο
4 Κουταλιές αλεύρι
2 1/2 Φλιτζάνια χλιαρό γάλα
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύουμε για 1 περίπου λεπτό σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη.
- Αχνίζουμε το μπρόκολο για 5 λεπτά ώσπου να μαλακώσει και το βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος αφού αφαιρέσουμε τα κοτσάνια.
- Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: