ΥΛΙΚΑ
1500γρ. Κιμά
3 Αβγά
250γρ. Ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 Κιλό φύλλα από σπανάκι
2 Πιπεριές Φλωρίνης ψητές κομμένες σε μικρά κομμάτια
50γρ. Φέτα χοντροκομμένη
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1500γρ. Κιμά
3 Αβγά
250γρ. Ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 Κιλό φύλλα από σπανάκι
2 Πιπεριές Φλωρίνης ψητές κομμένες σε μικρά κομμάτια
50γρ. Φέτα χοντροκομμένη
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά μαζί με τα υλικά για το μείγμα του και ζυμώνουμε καλά. Απλώνουμε πάνω στο πάγκο μία λαδόκολλα και απλώνουμε επάνω τον κιμά, δίνοντας του παραλληλόγραμμο σχήμα.
- Ζεματίζουμε το σπανάκι για λίγα λεπτά και το στραγγίζουμε πολύ καλά. Το στρώνουμε επάνω στον κιμά και μοιράζουμε από πάνω τις πιπεριές, τη φέτα και τον άνηθο. Τυλίγουμε το ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας την οποία κλείνουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε το ρολό σε ένα ταψί μαζί με τη λαδόκολλα και ψήνουμε για 1 1/2 ώρα.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ξετυλίγουμε και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: