Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό σπάλα μοσχαρίσια κομμένη σε μερίδες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1/2 Φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 Συσκευασία χυμό ντομάτας
1 Πρέζα κανέλα
1 Φύλλο δάφνης
1 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
500γρ. Κριθαράκι
1 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Τριμμένο κεφαλοτύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές, σε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά, σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, την κανέλα, τη δάφνη, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα να μαλακώσει το κρέας.
  • Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε για 2 λεπτά το κριθαράκι ανακατεύοντας.
  • Το μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε το κρέας με τη σάλτσα του, συμπληρώνουμε με ζεστό νερό μέχρι εκεί που θα καλύπτει το κριθαράκι. Περιχύνουμε το φαγητό με λίγο ελαιόλαδο και και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά, να πιει το κριθαράκι όλα τα υγρά του. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: