Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ

 ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. Πένες
  • Ελαιόλαδο
  • 2 Κονσέρβες τόνο σε νερό
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Φινόκιο ψιλοκομμένο
  • Λίγο δυόσμο
  • 1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • Λίγο σκόρδο σε σκόνη
  • 2 Ντομάτες τριμμένες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το φινόκιο.
  • Προσθέτουμε τον τόνο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Ρίχνουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
  • Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό να είναι al dente.
  • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και λίγο από το νερό που έβρασαν (μία κουτάλα), ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: