Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΕΝΤΟΣΘΙΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

 ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. Ταλιατέλες
  • 1 Αβγό
  • 2 Ασπράδια χτυπημένα
  • 200γρ. Τριμμένο τυρί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 Κιλό εντόσθια πουλερικών
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι 
  • 1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • Ελαιόλαδο
  • Πάπρικα καπνιστή 
  • Μπούκοβο
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα εντόσθια. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου.
  • Βάζουμε τα εντόσθια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα.
  • Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό να είναι al dente. Τις στραγγίζουμε τις ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα, ρίχνουμε το αβγό αλάτι και πιπέρι και λίγο από το τυρί, τα χτυπημένα ασπράδια και ανακατεύουμε καλά. Τις στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί.
  • Απλώνουμε από πάνω τα εντόσθια και το υπόλοιπο τυρί. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν κόψουμε σε κομμάτια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: