Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • Ελαιόλαδο
  • 50γρ. Μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
  • Μπούκοβο
  • 1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 1 Κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 50γρ. Κάππαρη
  • 1/2 Κιλό μακαρόνια
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα μακαρόνια να είναι al dente.
  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το μπέικον. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα ντοματάκια. Αλατίζουμε. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να αρχίζει να πήζει και ρίχνουμε την κάππαρη που έχουμε ξεπλύνει με νερό.
  • Ρίχνουμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: