Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • Ελαιόλαδο
  • 550γρ. Πιπεριές πράσινες και κόκκινες κομμένες σε κύβους
  • 200γρ. Κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 Αβγά
  • 160γρ. Φέτα θρυμματισμένη 
  • 100γρ. Γραβιέρα τριμμένη
  • Θυμάρι
  • 1 Πακέτο χωριάτικο φύλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές.
  • Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Προσθέτουμε τα αβγά, τη φέτα, τη γραβιέρα, το θυμάρι αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε ένα φύλλο, το λαδώνουμε.
  • Απλώνουμε άλλα δύο φύλλα τα οποία και λαδώνουμε. Απλώνουμε το μείγμα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία λαδώνουμε και αυτά.
  • Χαράζουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: