ΥΛΙΚΑΕλαιόλαδο
800γρ. Κιμά
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Ρίγανη
Θυμάρι
1 Φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
2 Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 Φλιτζάνι τσαγιού αρακά
Αλάτι
Πιπέρι
500γρ. Ριογκατόνι
300γρ. Μοτσαρέλα τριμμένη
100γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
 - Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί.
 - Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη και το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.
 - Προσθέτουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε το σκεύους και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 30 λεπτά.
 - Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε τον αρακά.
 - Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε.
 - Σε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε 2-3 κουταλιές τις σούπας κιμά. Κάνουμε μία στρώση με τα μισά ζυμαρικά. Προσθέτουμε το μισό κιμά, τη μισή μοτσαρέλα και τη μισή παρμεζάνα.
 - Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.
 - Ψήνουμε για 30 να ροδίσει η επιφάνεια.
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: