Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΟΥΖΟΥ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 Σφηνάκι ούζο
  • 1 Κρεμμύδι τριμμένο
  • 5 Κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 1 Πρέζα κύμινο
  • 1 Πρέζα κανέλα
  • 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
  • 1 Ντομάτα τριμμένη
  • 1 Κουταλιά σούπας ξίδι
  • 6-7 Φρυγανιές τριμμένες
  • Λίγο δυόσμο
  • 1 Αβγό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι για το τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε όλα τα υλικά , εκτός από το αλεύρι, σε ένα μπολ και ζυμώνουμε πολύ καλά.
  • Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, συμπληρώνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε ξανά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  • Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: