ΥΛΙΚΑ
500γρ. Κριθαράκι
500γρ. Λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε ροδέλες
Ζωμό βοδινού
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
1 Πιπεριά ψιλοκομμένη
500ml. Χυμό ντομάτας
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Θυμάρι
Πάπρικα καπνιστή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Κριθαράκι
500γρ. Λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε ροδέλες
Ζωμό βοδινού
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
1 Πιπεριά ψιλοκομμένη
500ml. Χυμό ντομάτας
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Θυμάρι
Πάπρικα καπνιστή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ταψί, όχι μεγαλύτερο από 32εκ.
- Ρίχνουμε ζεστό νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπάσει καλά το φαγητό και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 40 λεπτά. Στα 20 λεπτά ανακατεύουμε ελαφρά και αν χρειάζεται συμπληρώνουμε ζεστό νερό.
- Εάν θέλουμε όταν σβήσουμε το φούρνο πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και το αφήνουμε για 5 λεπτά να λιώσει με τη θερμοκρασία που κρατάει ο φούρνος.