ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό πατάτες βρασμένες
2 Αβγά
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού γάλα
2 Κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
50γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
250γρ. Μπέικον ψιλοκομμένο
200γρ. Γκούντα τριμμένη
1 Ασπράδι αβγού
4-5 Τριμμένες φρυγανιές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό πατάτες βρασμένες
2 Αβγά
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού γάλα
2 Κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
50γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
250γρ. Μπέικον ψιλοκομμένο
200γρ. Γκούντα τριμμένη
1 Ασπράδι αβγού
4-5 Τριμμένες φρυγανιές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι. Χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε στις πατάτες. Ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο, το κεφαλοτύρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με τη τριμμένη φρυγανιά.
- Βάζουμε τον μισό πουρέ. Ρίχνουμε το μπέικον και τη γκούντα. Σκεπάζουμε τον υπόλοιπο πουρέ. Χτυπάμε το ασπράδι και αλείφουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: