Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2025

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

1 Πακέτο χωριάτικο φύλλο

2 Αβγά χτυπημένα

1250γρ. Σπανάκι χοντροκομμένο

3 Πράσα χοντροκομμένα

1 Μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 Κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

Ελαιόλαδο

4 Φρυγανιές τριμμένες

1/2 Κιλό φέτα χοντροκομμένη

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα χορταρικά και τα κρεμμύδια να μαραθούν. Αλατοπιπερώνουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε τη φρυγανιά, τη φέτα και τα αβγά, ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε τα μισά φύλλα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα. Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδωμένα ένα ένα. Χαράζουμε την επιφάνεια και περιχύνουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: