Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2025

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ

ΥΛΙΚΑ

 1 Ποτήρι νερού σπορέλαιο

2 Ποτήρια νερού σιμιγδάλι χοντρό

2 Ποτήρια νερού ζάχαρη

4 Ποτήρια νερού νερό

Κανέλα

200γρ. Καρύδια ψιλοκκομένα (προαιρετικά) 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι με την κανέλα, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να πάρει καλό χρώμα. Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βάζουμε πάλι τη κατσαρόλα στη φωτιά ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά βάζουμε τα καρύδια ανακατεύουμε και βάζουμε τον χαλβά ή σε μπολ.

Όταν σφίξει ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια αν θέλουμε συνοδεύουμε με παγωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: