1 Πακέτο χωριάτικα φύλλα
750γρ. Κιμά
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
750γρ. Κιμά
5 Αβγά
125ml. Γάλα εβαπορέ
150γρ. Γραβιέρα τριμμένη
1 Πρέζα μπαχαάρι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα σε λεπτές φέτες. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά. Προσθέτουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια, το μπαχάρι και αλατοπιπερώνουμε.
 - Χαμηλώνουμε την ένταση και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
 - Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
 - Μεταφέρουμε τον κιμά σε μπολ και βάζουμε τη γραβιέρα, τα 4 αβγά, το γάλα και το μαϊντανό.
 - Λαδώνουμε ένα ταψί. Στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδωμένα. Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν προς τα μέσα.
 - Χαράζουμε την επιφάνεια, χτυπάμε το αβγό που περίσσεψε και αλείφουμε την επιφάνεια.
 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50 λεπτά.
 - Περιμένουμε να κρυώσει λίγο πριν κόψουμε σε κομμάτια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: