Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • Ελαιόλαδο
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
  • Αλάτι
  • Πιπέρι 
  • Μπούκοβο 
  • Ταμπάσκο
  • 1 Ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 Ποτήρι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Βάζουμε το κρέας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά να πάρει χρώμα.
  • Συμπληρώνουμε τον πελτέ ντομάτας ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. 
  • Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: