Κυριακή 9 Μαΐου 2021

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 3 Κιλά κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
  • 1 Σφηνάκι ούζο
  • Ελαιόλαδο
  • Θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, αν δεν χωράει όλα βάζουμε λίγα κομμάτια κάθε φορά και όταν τελειώσουμε τα βάζουμε όλα στη κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ούζο. Αφήνουμε για λίγα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Μεταφέρουμε το φαγητό σε γάστρα μαζί με τα υγρά του. Προσθέτουμε το θυμάρι. Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες. Αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: