- 1 Φύλλο σφολιάτας
- Ελαιόλαδο
- 350γρ. Κοτόπουλο φιλέτο
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
- 2 Αβγά χτυπημένα
- 150γρ. Γραβιέρα τριμμένη
- Βασιλικό
- 1 Αβγό χτυπημένο
- 200γρ. Γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου, τα δύο αβγά και το τριμμένο τυρί. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Στρώνουμε τη σφολιάτα σε βουτυρωμένη φόρμα τάρτας πατάμε να καθίσει καλά στα πλαϊνά και κόβουμε ότι περισσεύει. Απλώνουμε τη γέμιση.
- Χτυπάμε το αβγό με το γιαούρτι και περιχύνουμε τη τάρτα. Ψήνουμε για 35 λεπτά. την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν κόψουμε και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: