ΥΛΙΚΑ
- 210γρ. Αλεύρι
- 1 Κουταλάκι γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ
- 1/2 Κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική
- 2 Πρέζες αλάτι
- 1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 1/2 Κουταλάκι γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- 200γρ. Μέλι
- 160ml. Σπορέλαιο
- 120ml. Καφέ εσπρέσο
- 2 Αβγά
- 45γρ. Μαύρη ζάχαρη
- 2 Κουταλιές σούπας κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά, εκτός της ζάχαρης και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα υγρά εκτός των αβγών και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε τα υγρά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 30 λεπτά. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: