Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. Φύλλο κρούστας
  • 250γρ. Βούτυρο λιωμένο
  • Λάδι για τηγάνι
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 1 1/2 Κιλό ζάχαρη
  • 1 Λίτρο νερό
  • 2 Κουταλιές σούπας γλυκόζη
  • 1 Πορτοκάλι κομμένο στη μέση
  • 1 Ξύλο κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 7 λεπτά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ανοίγουμε τα φύλλα.
  • Αλείφουμε ένα φύλλο με το βούτυρο και το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό από τη στενή πλευρά, στο τέλος βάζουμε λίγο νερό για να κολλήσει. Το κόβουμε σε ροδέλες περίπου 1 εκ. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα. 
  • Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βουτάμε στο σιρόπι. Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά και τα βγάζουμε σε πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: