- 500γρ. Φύλλο κρούστας
- 250γρ. Βούτυρο λιωμένο
- Λάδι για τηγάνι
- ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 1 1/2 Κιλό ζάχαρη
- 1 Λίτρο νερό
- 2 Κουταλιές σούπας γλυκόζη
- 1 Πορτοκάλι κομμένο στη μέση
- 1 Ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 7 λεπτά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ανοίγουμε τα φύλλα.
- Αλείφουμε ένα φύλλο με το βούτυρο και το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό από τη στενή πλευρά, στο τέλος βάζουμε λίγο νερό για να κολλήσει. Το κόβουμε σε ροδέλες περίπου 1 εκ. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βουτάμε στο σιρόπι. Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά και τα βγάζουμε σε πιατέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: